Veelgestelde Vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op een paar veelgestelde vragen.

Ik woon in Groningen, kan ik mijn bestelling komen afhalen?

Helaas, nee. Alhoewel het logisch zou zijn, ik werk vanuit huis en wil geen mensen aan de deur hebben voor bestellingen.

In het verleden heb ik winkeliers benaderd om als een soort pickup te fungeren, maar voor hun is dat niet interessant en dat is begrijpelijk. Naast dat het mij ook extra tijd en moeite zou kosten.

Een koeriersdienst zoals Dropper is dan weer véél duurder dan PostNL, en daarom ook geen optie. Bestel daarom gewoon via de webshop, je krijgt dan ook wel echt een fraai ingepakt (stickers!) pakketje thuis – of hij ligt voor je bij een pakketpunt naar keuze.

Verkoop je jouw kaart(en) ook digitaal?

Bij voorkeur niet, zoiets is allicht mogelijk voor zakelijke klanten en dit alléén onder licentie. Maar opnieuw: Liever niet, ik leg in de volgende paragraaf uit waarom. Wél kan ik speciale gedrukte versies produceren van bestaande kaarten (en natuurlijk kaarten in opdracht maken) voor zakelijke klanten, ook in bulk. Voor consumenten is dit geen optie (sorry).

Er zit erg veel tijd in mijn kaarten en plattegronden, daarom ben ik erg beschermend. Het liefst ben ik bezig met nieuwe kaarten maken en opdrachtwerk. De verkoop via de webshop is met name gericht op consumenten.

Ook moeten kaarten van tijd tot tijd worden geüpdatet. Daarnaast kan het zijn dat er foutjes insluipen die ik dan moet rectificeren. Digitale versies te moeten beheren met alle communicatie eromheen, is mij op dit moment de moeite niet waard en haalt de lol er vanaf.

Mocht je een idee hebben hoe we dit eenvoudig alsnog kunnen doen, neem dan even contact op.

Kan ik deze kaart op een groter/kleiner formaat bestellen?

Ja, afwijkende formaten bestellen is mogelijk, alleen voor zakelijke klanten. Dit omdat er vaak een speciale variant van de bestaande kaart gemaakt moet worden doordat papierformaten kunnen afwijken. Hier zijn extra tijd en kosten aan verbonden.
Ben je geen zakelijke klant en krijg ik dezelfde vraag heel vaak, dan kan het maar zo zijn dat ik een (kleine) oplage laat maken voor de webshop.

Hoe maak jij jouw kaarten?

De kaarten die ik maak zijn (digitaal) handwerk. Ik werk niet met GIS of code om kaarten te “renderen,” zeg maar. Anderen zijn hier beter in. Ik ben ontwerper, illustrator, en daar ligt dan ook de unieke toets in mijn werk.
De tools die ik gebruik zijn voornamelijk Adobe Illustrator en Adobe InDesign. Heel af en toe ook programma’s zoals Adobe Photoshop. Zie ook mijn portfolio met onder andere ook animatie- en ontwerpwerk.

Wat is een goede lijst voor mijn poster?

Mocht je een A2-poster hebben (of een ander A-formaat) dan zijn goeie lijsten vinden nog wel eens een worsteling. IKEA lijkt kant-en-klare lijsten te hebben die én betaalbaar én degelijk zijn. De HEMA, daarentegen, lijkt alleen passende lijsten te hebben voor B-formaten. Maar de bouwkwaliteit is matig.

Ook een bouwmarkt zoals de Hornbach of de Bauhaus hebben een ruimte selectie aan lijsten én eventueel een lijstenmakerij.

Het allerbeste is een lijstenmaker. Dit zijn vakmensen die je kunnen adviseren over kleur, vorm, materiaal enzovoorts. Wellicht dat de lijst dan meer kost dan de poster, maar dan heb je wel écht iets moois aan de muur. Sowieso al gaaf dat je mijn werk in wilt lijsten!

Copyright © 2021 Studio Legenda. Alle rechten voorbehouden.